KØREPRØVE
Køreprøven består af en teoriprøve og en praktisk prøve:
Køreprøven opdeles i en teoriprøve og en praktisk prøve, hvor teoriprøven skal bestås før man kan tage den praktiske prøve. Under køreprøven vurderer den tilsynsførende/ prøvesagkyndige om ansøgeren har opnået de nødvendige kundskaber og færdigheder, som er beskrevet i lektionsplanen for den pågældende kørekortkategori.
Køreprøven aflægges for færdselsstyrelsen prøvesagkyndig, og når man består prøven, får man et midlertidigt kørekort. Dette midlertidige kørekort er gyldigt i 15 år, medmindre man oplever sygdom, hvor kørekortet kan udstedes for en kortere periode. Det er vigtigt altid at have kørekortet med sig, når man kører, og det skal vises til politiet på forlangende. Hvis man mister eller beskadiger sit kørekort, kan man få det udstedt igen hos borgerservice
For at kunne bestå køreprøven til bilkørekort, skal du opfylde følgende krav:
3-Beherskelse af bilen i trafikken
Du skal kunne håndtere bilen på en overbevisende måde i trafikken. Dette indebærer at vise sikker og korrekt kørsel, overholdelse af færdselsreglerne, og vise hensyn til andre trafikanter og generel ansvarlig adfærd bag rattet.
Den praktiske køreprøve består af to dele
Svar på Køreprøven
Umiddelbart efter prøvens afslutning vil den køreprøvesagkyndige informere dig om, hvorvidt du har bestået eller ikke bestået køreprøven.
Midlertidigt kørekort.
Når du har bestået køreprøven, vil den køreprøvesagkyndige udstede et midlertidigt kørekort til dig. Dette kørekort giver dig ret til at køre bil i Danmark.
Kørekort
Efter 3-4 uger vil du modtage det permanente kørekort, som giver dig ret til at køre bil i de fleste lande uden yderligere formaliteter.